вторник, 30 септември 2008 г.

Lamborghini Concept


Ново: Lamborghini вече представиха три официални тийзъра на своя модел Urus, Estoque или както евентуално ще се нарича италианския четириврат прототип. Сега изглежда, че е представена и скица как евентуално ще изглежда моделът... във FerrariChat. Докато някой вероятно много лесно би могъл да направи изкуствена скица, тя наистина показва елементи, които вече сме виждали по тийзърите на Lamborghini. Автомобилното изложение в Париж така или иначе е на прага ни, така че съвсем скоро ще разберем как ще изглежда и как ще се нарича моделът...

Предишен материал: В рамките на само няколко дни Lamborghini представиха два тийзъра на нова концепция, която би трябвало да се появи за първи път на бял свят по време на автомобилното изложение в Париж. А ето, че вече налице е и нов трети тийзър, който разкрива левия заден фар. Някои смятат, че той притежава доста от дизайнерския език, заложен в Reventon.

Италианската компания точно бе съобщила, че подготвя нов модел, и представи снимка на част от задницата на модела, където се виждат предимно ауспусите. В пълния смисъл на думата тийзър (на английски това буквално е материал, който се ползва, за да подразни; да събуди любопитството) снимката показва само, че колата ще има два шестоъгълни ауспуха, както и дифузьор от въглеродни влакна.

Веднага се появиха серия публикации, които спекулираха, че колата може да бъде толкова очаквания Murcielago SV – по-лека и мощна версия на настоящия суперавтомобил. Някои твърдят пък, че това може да бъде екстремен четириврат автомобил, който да се конкурира с Aston Martin Rapide и Porsche Panamera.

Lamborghini допълнителни пробудиха любопитството на ентусиастите, като представят втори тийзър, който потвърждава, че прототипът няма да бъде базиран нито на Gallardo, нито на Murcielago, нито на техните варианти, LP560, LP640 и Reventon.

Сравнявайки втория тийзър със снимки на Gallardo и Murcielago, лесно може да се види, че настоящата остра линия на серийните модели не се появява на снимката. Това потвърждава, че предната ос на новия прототип ще бъде изнесена по-напред от кабината в сравнение с Gallardo и Murcielago.

Пред Automotive News източници разкриха, че прототипът, който ще бъде показан в Париж, е почти готов за серийно производство и вероятно ще притежава по-малък двигател от настоящия 5-литров V10 в Gallardo. Въртящият момент ще се предава отново към четирите колела. Платформата вероятно ще бъде изцяло алуминиева, като ще бъде ползвана и от следващото поколение на Audi A8. И все пак ще има някои различия, които да гарантират, че Lamborghini ще бъде доста породист...

Междувременно и от Audi работят върху четириврато купе, наречено А7. Колата обаче вероятно ще бъде конструирана на базата на стоманена платформа, за да не се покачват прекалено разходите.

В официалното си прессъобщение автомобилният производител казва, че прототипът „не е просто ново Lamborghini, а нов свят”. Италианците продължават да превъзнасят бъдещия си модел, като казват, че това е „Италианската кола” (с главно „И”). Все още не е ясно какво може да означава всичко това, но съдейки по тийзъра, човек би си казал, че Lamborghini може и да имат нещо напълно различно в ръкава си

Мнозина предполагат, че Lamborghini може да възроди старото име Espada за новия прототип. Те направиха същото с името Miura и представения прототип по време на автомобилното изложение в Детройт през 2006 година. Същевременно изпълнителният директор на компанията,Щефан Винкелман, не е спирал да повтаря, че ретро дизайнът не е част от бъдещето на Lamborghini.

Няма коментари: