неделя, 28 септември 2008 г.

Шеф в ДАНС е остранен заради телефонните разпечатки на депутатите Дончева и Спасов

Шеф в ДАНС е остранен заради телефонните разпечатки на депутатите Дончева и Спасов

Вход към сградата на Държавна агенция "Национална сигурност"

Фотограф: Велко Ангелов

Директорът на дирекция "Сигурност на ДАНС" Владимир Писанчев е бил отстранен от длъжност след вътрешна проверка, съобщиха от пресцентъра на "Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Според правилника за прилагане на закона за ДАНС звеното контролира и отговаря за достъпа и обработката на класифицираната информация в спецагенцията.

Междувременно, след извънредно заседание, вътрешната парламентарна комисия е поискала проверка дали е искано да се вземат разпечатки на телефоните на депутати, съобщи агенция "Фокус". Във вторник ръководството й - Минчо Спасов (НДСВ), Татяна Дончева (БСП, Касим Дал (ДПС) и Борислав Българинов (БНС), както и двама представители на опозицията ще посетят ДАНС, за да се направи проверка на фактите, свързани с работата на специалните разузнавателни средства и намесата на политически лица в тази дейност.
Председателят на ДАНС Петко Сертов също е присъствал на заседанието и е информирал депутатите за действията на спецагенцията по случая с пребития журналист Огнян Стефанов.

Няма коментари: