сряда, 1 октомври 2008 г.

Отложиха делото срещу Пилето, имало грешка в обвинителния акт

Софийски градски съд прекрати делото срещу Николай Методиев - Пилето и още 19 подсъдими |Vsekiden
Софийски градски съд прекрати делото срещу Николай Методиев - Пилето и още 19 подсъдими |Vsekiden

Софийски градски съд прекрати делото срещу Николай Методиев - Пилето и още 19 подсъдими. Те са обвинени в контрабанда на китайски стоки, осъществявана през 2003 година пред граничните контролно-пропускателни пунктове Калотина и Кулата.

Причина за прекратяването е груба процесуална грешка в обвинителния акт. В диаспозитивата и обстоятелствената му част, която засяга посъдимия митнически служител Владимир Нешев, е посочена различна дата за извършване на престъплението. Делото беше прекратено и върнато на прокуратурата за коригиране на обвинителния акт.

Това е второ дело срещу Методиев, който беше оправдан от съда през април по обвинение за контрабанда на стоки в особено големи размери.

Софийският градски съд отложи за 8 декември и делото за смъртта на Милчо Бонев – Бай Миле, който беше разстрелян през 2004 година в столичния ресторант-градина "Славия" заедно с петимата си охранители.

Прокуратурата изисква разпит на двама турски бизнесмени, чиито показания са важни за хода на процеса, тъй като според съпругата на Бай Миле те са разговаряли последни с него преди убийството.

Подсъдимите по делото са Тихомир Дончев, Илиян Георгиев, Георги Стефанов и Анаталий Мънков, припомня Дарик.

Няма коментари: